Mini birsalmasajtok

3 500 Ft

Birsalmasajt 1 kg (10-12 db)

Leírás

Saját kertecskémben, vidáman éldegélő, gondosan ápolt, fiatal fácskák terméseiből készül a birsalmasajt.

Az érett gyümölcsöket leszedem, megmosom, tisztítom, darabolom, majd felteszem főni. Pár perc után átpasszírozom, majd tovább főzöm. Hagyományos módon, kézzel keverem – jó sokáig – úgy, ahogy nagymamámtól tanultam. Semmi más nincsen benne, csak birsalma és cukor. Amikor már alig lehet a fakanállal mozdítani a sűrű lekvárt, akkor sok, kicsi formába átkanalazom. Pár nap pihentetés után kiveszem a birsalmasajtot a formákból és zsírpapírral bélelt tálcákra átteszem.

Néhány napig szellős helyen hagyom száradni, közben többször átforgatom. Amikor megírod nekem, hogy szeretnél te is ilyen finomságot enni, akkor a kért mennyiséget egyenként alaposan becsomagolom. Már csak azt kell kiválasztanod, hogy hogyan jusson el hozzád ez a különleges csemege.

A birsalmasajt készítésének ideje október 15. után van. Folyamatosan, frissen szedem a gyümölcsöt és a lehető legrövidebb idő alatt feldolgozom. Kicsi kertecském van, néhány fával, tehát nem jut mindenkinek belőle.

Add ezeket a kedves formájú birsalmasajtocskákat ajándékba. Nagypapáknak, nagymamáknak karácsonyra, névnapra, szülinapra igazi meglepetés lesz. Vidd őket vissza egy kicsit a múltba, a régi időkbe, amikor még volt idő finom lekvárokat, birsalmasajtot készíteni.

1 kg birsalmasajt ezekből az apró formákból 10-12 darabot tartalmaz.

További információk

Tömeg 1000 g
Hivatalos adatok:

Kistermelői birsalmasajt
Készítette: Krotos Erika
Kistermelői regisztrációs szám: 20-1-T-138
Nettó tömeg: 1.000 g
Összetevők: birsalma, cukor
Hűvös helyen tárolandó
Minőségmegőrzési idő: 1 év