Birsalma lekvár

1 200 Ft

Kistermelői, kézműves birsalma lekvár 400 g = 1.200.- Ft. Tartósítószer mentes, E-mentes termék. Csak birsalma és cukor felhasználásával készült.

Leírás

Saját kertecskémben, vidáman éldegélő, gondosan ápolt, fiatal fácskák terméseiből készül a birsalma lekvár.

Az érett gyümölcsöket leszedem, megmosom, tisztítom, darabolom, majd felteszem főni. Pár perc után átpasszírozom, majd tovább főzöm. Hagyományos módon, fakanállal keverem, ahogy nagymamámtól tanultam. Semmi más nincsen benne, csak birsalma és cukor. Amikor elérte a megfelelő sűrűséget a lekvár, akkor gyorsan áttöltöm kimosott, csírátlanított, tiszta, új üvegekbe. A kupakokat azonnal rázárom és már mehet is a meleg takarók alá. Két napig nem nyúlok hozzájuk. A kihűlt üvegekre ráragasztom a címkét, kicsinosítom a kinézetét és már várja is, hogy elvigyed.

A birsalma érési ideje október 15. után van. Folyamatosan, frissen szedem a gyümölcsöt és a lehető legrövidebb idő alatt feldolgozom. Kicsi kertecském van, néhány fával, tehát nem jut mindenkinek belőle.

A birsalma lekvár igazi különlegesség. Nemcsak az íze, de a csomagolás szépsége miatt is kiváló ajándék lehet karácsonyra, szülinapra, névnapra. Egy falatnyi hagyomány, modern üvegbe zárva.

További információk

Tömeg 400 g
Hivatalos adatok:

Kistermelői birsalma lekvár
Készítette: Krotos Erika
Kistermelői regisztrációs szám: 20-1-T-138
Nettó tömeg: 400 g
Összetevők: birsalma, cukor
Hűvös helyen tárolandó
Minőségmegőrzési idő: 1 év