Elfogyott az összes birsalmasajt, amit készítettem. Tudom, hogy sokan úgy gondolják, egész évben lehetne enni ebből a finomságból. De a birsalmafák úgy működnek, hogy csak ősszel adnak nekünk aranysárga, illatozó gyümölcsöt. Jelenleg még csak éppen elkezdett ébredezni a természet.

Októberben ismét indul majd a birsalmasajt főzés, addig is tudtok még rendelni birsalma lekvárt, vagy sütőtök lekvárt, amiben szintén van egy kevés birsalma is.
Így néz ki jelenleg a készlet:

Rendelni pedig itt tudsz

A birsalma lekvárban nagyon kevés cukor van, igazán kellemes ízű és illatú finomság.
Süteményekbe, reggeli vajas kifli tetejére, vagy csak úgy magában is fogyasztható.

A sütőtök lekvár állagát tekintve leginkább a sárgabarack lekvárhoz hasonlít, téli, mézeskalács fűszerkeverékkel ízesítve. Mivel a sütőtök önmagában nem zselésedik, ezért kevertem hozzá birsalmát, aminek a pektintartalma megadja a kellő állagot.

Bár már vége van a farsangi hónapnak, azért még érdemes fánkot sütni, vagy palacsintát készíteni, aminek a tetején igencsak el tudom képzelni bármelyik lekvárt.